Wednesday, November 9, 2011

Suami ada mak angkat. Janda pulak tu.

Assalamualaikum....

saya baru 6 bulan berkahwin.. diringkaskan cerita, suami mempunyai mak angkat (jnda, umur 47, xde ank). suami byk trhutg budi pd mkcik ni. thun akhir pengajian suami di universiti, mkcik ni yg tanggung sume prbelanjaan suami (suami ank yatim piatu, adik beradi idup sdrhana xmmpu nk tanggung suami). kbtuln mkcik ni ade duit lebih arwah suami die...so die gne kn dueit arwah suami die untuk tanggung suami (beramal la konon).

hingga ke hari ini, even kami da mmpunyai keluarga sndiri mkcik tu msih lg bg duit blnja (every month). klw diikutkn memg la brsyukur sbb ade org bntu, tp sy xsuke.pd sy, sy xnk org len msuk cmpur hal kluarga sy.. sush senang kami suami isteri brsama... gaji sy pn cukup untuk kmi ber2..wlupn hanya 2k lebih je (gaji suami lbih kck dr gaji sy, sbb tu mkcik tu bg duit blnja)...

lg 1, mkcik ni mcm xsuke kn sy... klw kmi dtg zirah, die xlyn sy sgt.... klw brborak dgn suami... fuh... mesra sgt2,siap brcuit2 lg.... die anggap mcm sy xde kt situ kot... sbgai isteri memg patutkan sy cmburu???

pastu, klw mkcik ni call suami xprnh die kirim slm pd sy.... dah tu stiap kali sblum ptuskn line confirm die akn ckp '' ibu sygkn (nama suami)" suami pn bls "syg ibu gak krn allah"

No comments:

Post a Comment