Sunday, April 8, 2012

Punca perceraian suami dan isteri


Ada yang isteri mintak cerai sebab suami homoseksual. Errr..!!! Ada jugak sebab syak suami dia pernah bersama perempuan lain. "I nampak video tu, u dah main dengan perempuan lain", tuduh si isteri. "Video mane u tengok ni, u cepat sangat percaya kat orang", si suami pertahankan dirinya.

Tak lupa perceraian disebabkan masalah ekonomi. Suami hutang dengan along sampai isteri dia turut kena gangguan. Alasan suami dia pinjam duit along sebab nak turuti kehendak isteri. Isteri nak itu, dia bagi. Nak ini, semua dia belikan. Last-last, isteri minta cerai juga sebab tak tahan kena gangguan along. Adeh..!!

Itu masalah yang berpunca drpd pihak lelaki. Bagaimana pulak drpd pihak wanita?

Ada satu kes, pasal masalah penyakit kelamin. Suami dah check doktor, tiada masalah. Tapi bila disuruh si isteri check, dia tak nak pulak. Degil, macam mana nak settle masalah. Adeh!! Tapi mungkin dia sogan agaknya. Maklumla, perempuan.

Kes lain, si isteri berskandal dengan kawan baik suaminya. Suami dia syak yang anak kedua dia bukan anak dia. Si isteri tak mengaku. Tapi, isteri cakap yang kawan suami dia tu lebih baik, menghargai. Kalau suami dia nak lepaskan pun dia redha.

No comments:

Post a Comment